Voor woningcoöperaties

Maakt u gebruik van een erfpachtstructuur rondom uw woningen?

Ook aan “uw” bewoners of aan koopgegadigden voor uw woningen zal in veel gevallen een Notariële Opinie over uw erfpachtcontract worden gevraagd. Diverse hypotheek-verstrekkende banken vragen dit zowel bij een nieuwe financiering als een herfinanciering.

Arrangement

Wij zullen graag met u in contact treden om een arrangement uit te werken voor uw huidige en toekomstige klanten. Een dergelijk arrangement zorgt voor lagere kosten voor uw cliënten en uw toekomstige cliënten. Er kan desgewenst ook een informatiepakket worden samengesteld. Wellicht wilt u een 2e lijns telefonische adviesmogelijkheid voor vragen die u bereiken?

Oranje of rode opinie?

Indien uw huidige erfpachtcontract nog niet is getoetst of indien deze een rode of oranje beoordeling heeft gekregen, kunnen wij u begeleiden om het erfpachtcontract aan te passen zodat langdurig aan de criteria zal worden voldaan. Kosten op aanvraag.

Expertise

Het team van NLand heeft voor diverse partijen tot en met institutionele partijen erfpachtcontracten uitgewerkt die voldoen aan de gestelde criteria. De criteria zijn uitgewerkt door de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) in samenwerking met de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB).

Erfpacht en Appartementsrechten

Ook hebben wij ruime ervaring met erfpacht rondom appartementsrechten in combinatie met al dan niet gesplitste grond.